Speciale voegcoating gaat strijd met vocht en schimmel aan Foto: Shutterstock

Schimmelvorming en verkleuringen komen vaak voor bij tegelvoegen. Een voegencoating kan deze narigheden tegen gaan. Het product van het bedrijf Proftix moet deze problematiek verhelpen. Het product van het bedrijf is inmiddels al verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Veel consumenten krijgen op den duur last van beschimmelde of verkleurde tegelvoegen. Proftix wil helpen bij het verduurzamen en kleurvast maken van de voegen. Dat kan zowel binnen als buiten. Roy Croes, eigenaar van Proftix, zag een markt omdat dat er volgens hem geen middelen waren die adequaat werken. Er zijn wel bleekmiddelen en coatings beschikbaar, maar die werken volgens hem maar tijdelijk of zien er slecht uit.

VoegXpert coating 

Het product dat het bedrijf van Croes op de markt heeft gebracht, VoegXpert genaamd, biedt een duurzame oplossing en gaat schimmelvormig en verkleuring tegen. De coating werkt op waterbasis en trekt in de voeg en werkt water- en vuilafstotend. De coating laat niet meer los als het eenmaal in de voeg is getrokken. VoegXpert is in acht verschillende kleuren te verkrijgen; van antraciet tot spierwit. Naast deze variant is er ook een premiumproduct beschikbaar die in elke kleur van de regenboog te verkrijgen is. 

Ook interessant