Nieuw nivelleersysteem voor tegelzetters Bron: Fix-plus

Fixplus lanceert een verdraaid handig nivelleersysteem: de nieuwe Twist levelling clips. Een oplossing voor de bouw die het leven van doe-het-zelvers, tegelzetters en installateurs weer wat makkelijker maakt. Door de enorme trekkracht van het systeem is het geschikt voor (extra) zware tegels.

“Veel nivelleersystemen op de markt breken af tijdens het fixeren. Onze systemen zijn krachtig. Dit maakt onze systemen uniek op de markt”, zegt Peter Hogeveen van Fix Plus Nederland.

Het nieuwe systeem bestaat uit twee onderdelen: de Twist clips en Twist caps. Na het aanbrengen van de tegellijm wordt de tegel in de tegellijm gelegd. Daarna kan de Twist Clip onder de tegel geschoven worden. Vervolgens plaats je de volgende tegel en schroef je de bijbehorende caps op de clips. Na het aanbrengen van de caps is het mogelijk het tegelwerk te corrigeren indien dit nodig is.

Het nieuwe Twist levelling systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van de bestaande systemen. Zo zijn de caps eenvoudig meerdere keren te gebruiken, waardoor dit op langere termijn een goedkoper systeem is. Daarnaast heb je geen fixeertang meer nodig waarmee je de nivelleerkeggen vastzet. Door de enorme trekkracht van het systeem is het geschikt voor (extra) zware tegels. Dit maakt het systeem efficiënter en is daarom ideaal voor professionele tegelzetters.Ook interessant