Innovatieve laklaag ophangsysteem zorgt voor egale kleur plafond Beeld: Persbericht Rockfon

De kleur en glansgraad van plafondtegels en het bijbehorende ophangsysteem verschilt nog wel eens. Vooral met ultrawitte tegels is dit vaak het geval. Rockfon introduceert daarom een nieuw matwit ophangsysteem voor vlak inleg- of doorzaktegels: Chicago Metallic™ Matt white 11.

Met de nieuwe systeemprofielen komt Rockfon (onderdeel van ROCKWOOL) tegemoet aan de vraag van architecten en plafondmontagebedrijven om het verschil in glans en kleur tussen ophangsystemen en tegels te verkleinen. Door de witheid en glans gelijk te trekken hebben plafonds nu een egale, zachte uitstraling.

Minder reflectie omgevingskleuren

De Chicago Metallic™ Matt white 11 is voorzien van een speciale laklaag. Deze bevat een minuscuul reliëf dat ervoor zorgt voor dat lichtstralen niet direct worden teruggekaatst, maar in verschillende richtingen worden verdeeld. Het ophangsysteem heeft daardoor nagenoeg dezelfde, zeer lage glansgraad als de plafondtegels, namelijk 2 to 3 Gloss Units (GU, teruggekaatste eenheden licht van een lichtbron die onder 60 of 80 graden op het oppervlak wordt geschenen). Met een L‐waarde van 93,5 benaderen de profielen puur wit (L‐waarde 100). Er is minder reflectie van omgevingskleuren zoals een gekleurde wand. Dit maakt dat gridkleur en tegelkleur dichter bij elkaar liggen.

Onbrandbaar en beschadigingsvrij

De tegels hebben dezelfde eigenschappen als andere Chicago Metallic-ophangsystemen. Je kunt ze beschadigingsvrij transporteren en plaatsen en zijn ook tijdens montage niet beschadigingsgevoeliger.  De Chicago Metallic Matt white 11 is onbrandbaar (klasse A1, volgens norm EN-18501-deel 1) en behoudt zijn karakteristieken gedurende zijn levensduur (duurzaamheidsklasse B volgens productnorm EN-13964: 2014).

Ook interessant