"Hoogst geluidsabsorberende plafond met gladde stucwerkuitstraling" Foto: Rockfon

Het hoogst geluidsabsorberende plafond met gladde stucwerkuitstraling. Dat belooft Rockfon met de lancering van Mono Acoustic. De render met microscopische korrels en natuurlijke vezels moet bijdragen aan de hoogste geluidsabsorptie voor plafonds.

“Dit innovatieve naadloze, egaal witte plafondsysteem combineert de uitstraling van een glad gestuct plafond met de hoogst mogelijke geluidsabsorptie (tot αw = 1,00, Klasse A)”, wordt het nieuwe product van Rockfon, onderdeel van Rockwool, omschreven. Volgens de ontwikkelaars is het plafond het meest akoestische monolitische plafond dat momenteel op de Euopese markt wordt aangeboden. Daarbij worden de panelen geplaatst op een metalen profielsysteem door middel van een vernieuwd plafondsysteemoplossing. Na de plaatsing wordt het plafond afgevuld met een speciale poedervuller en verder afgewerkt. “Deze zuiver witte afwerklaag (L-waarde 94,5) bevat microscopisch kleine korrels (gemiddelde korrelgrootte van 22 micron) en natuurlijke bamboo vezels en marmer poeder.” De combinatie van deze middelen zorgt voor een open structuur die noodzakelijk is voor de absorptie van het geluid. Naast de absorptie van het geluid, draagt het systeem volgens de ontwikkelaars ook bij aan een lichtreflectie (87%) en een lichtdiffusie (> 99%).

Nieuwbouw en renovatie

Het nieuwe product is op de markt gebracht voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Vlakke of golvende uitvoeringen behoren daarbij tot de mogelijkheden. Elke kleur kan worden gekozen. “Installateurs brengen met behulp van een airless verfspuit drie dunne lagen aan die elk in 2 tot 3 uur drogen (bij 20 graden Celsius en RV tussen 40%-60%). Hierdoor is het mogelijk om de afwerklaag in één dag aan te brengen.”

Ervaring van een installateur

Floris van der Ben van Final Finish uit Heerhugowaard plaatste het Mono Acoustic plafondsysteem in MCH Antoniushoeve: “Voor ons was het even wennen om de Elegant render met een airless spuitsysteem aan te brengen, maar het werkt heel prettig en eventuele beschadigingen zijn makkelijk te repareren.’ Door de korte droogtijd wordt er bespaart op tijd. “Wij kunnen meer lagen op een dag aanbrengen. Hierdoor hoeven we minder vaak terug en de aannemer kan eerder verder met zijn werkzaamheden.”

Ook interessant