Afbouwmaterialen bepalen karakter van gebouw Foto: persbericht Milin

Een architect bepaalt door het ontwerpen van gebouwen het straatbeeld en ook het karakter van een gebouw. De gevel is daarbij vaak het eerste visitekaartje en geeft een gebouw een herkenbare identiteit. De kwaliteit en de duurzaamheid van een gevel speelt een belangrijke rol bij het behouden van de uitstraling van een gebouw. De juiste afbouwmaterialen zijn daarbij essentieel.

De bouwsector is bezig met een transitie. De belasting van het milieu speelt steeds meer een rol. De termen ‘circulair' en 'biobased bouwen’ worden steeds meer gebruikt. Zo ook door het bedrijf Milin dat hoogwaardige afbouwmaterialen met een langere levensduur en lagere milieubelasting ontwikkeld. “Door bewust te kiezen voor hoogwaardige afbouwmaterialen met een lange levensduur, die onderhoudsarm zijn en zoveel mogelijk recyclebaar, kan het afvalpercentage worden teruggedrongen tot nul.” Het bedrijf wil graag innovatief zijn en houdt rekening met het milieu bij het ontwikkelen van hun producten.

Lange levensduur en onderhoudsarm

Milin is van menig dat het karakter van een gebouw voor een groot gedeelte wordt bepaald door de afbouwmaterialen van de gevel. “Om die uitstraling zo lang mogelijk goed te houden, kun je in plaats van natuurlijk materiaal beter kiezen voor kunststof.” Door moderne technologieën kan met kunststof de natuurlijke materialen worden nabootsten. Voordeel is dat kunststof lang mee gaat en onderhoudsarm is. “Onze panelen hebben een basismateriaal van kunststof, volschuim, HPL of vezelcement. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen zoals; sponningdeel, rabat, potdeksel, steenstrip, vlakpaneel of plaatmateriaal.”

Persbericht Milin

Ook interessant