Wandbekleding met tegelmotief alternatief voor (opnieuw) betegelen Beeld: Milin

Heb je een renovatieproject en wil je niet opnieuw betegelen? Een praktisch en snel alternatief is dan Eazyboard. Deze wandbekleding met tegelmotief is heel geschikt voor tijdbesparend onderhoud. De panelen van 2,3 mm dik zijn eenvoudig op de muur aan te brengen en onderhoudsvriendelijk.

Eazyboard® glasvezelversterkte polyester platen van Milin kunnen zonder ruimteverlies direct verlijmd worden op vlakke ondergronden zoals tegelwanden, gipsplaat, beton, steen en stucwerk. Dit kan zowel in nieuwe als in oude situaties tegen metselwerk, gas- of cellenbeton en isolatiepanelen. De platen hebben een breedte van 1220 mm, een hoogte van 2440 mm en een standaarddikte van 2,3 mm.

Unieke beschermlaag

In Eazyboard platen wordt een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte gecombineerd met glasvezel versterkt polyester om de platen een hoge kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een coating die taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is. De unieke beschermlaag zorgt ervoor dat de platen naast schimmel- en bacterie werend ook slagvast zijn. De platen zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -60°C tot +60°C.

Nauwelijks zichtbare aansluitingen

Easyboard platen kunnen met behulp van siliconenkit met elkaar worden verbonden. Door de voeg te bewerken met een lepel of het topje van je vinger, ontstaat een evenredige voeg. Een andere oplossing is het gebruik van een twee-componentenlijmverbinding. Met 2C-lijm kunnen de platen horizontaal en verticaal op een vlakke ondergrond verbonden worden. Het resultaat is een zeer sterke verbinding.

Gemakkelijk afwasbaar 

Milin Eazyboard panelen zijn gemakkelijk afwasbaar en onderhoudsvriendelijk. Het paneel bestaat tot de kern uit massief gehard glasvezel, waardoor zich geen vuil in of tussen de tegels kan nestelen. Het oppervlakkig liggende vuil wordt gemakkelijk weggehaald tijdens de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak. 

Ook interessant