Veilig Vakwerk

Veilig Vakwerk

Over Veilig Vakwerk

Veilig Vakwerk is een online dienst voor het uitsturen en monitoren van toolboxen en werkplekinspecties. Veilig Vakwerk dient als hulpmiddel voor alle organisaties die staan voor het waarborgen en verbeteren van veiligheid op de werkvloer. 

Een veiligere werkomgeving dankzij het snel en locatie-onafhankelijk uitsturen van digitale toolboxen en werkplekinspecties. Want Veiligheid is topprioriteit. En zou dat altijd moeten zijn. Minder intuïtief gedrag, meer werken volgens de regels van de veiligheidsonderwerpen. 

Veilig Vakwerk helpt daarbij aantoonbaar aan het voldoen van de Arbo wetgeving en de richtlijnen van de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers.

“Veilig Vakwerk - voor organisaties die slim werken aan veiligheid”

Werkwijze & bewijskracht

Veilig Vakwerk bestaat uit een webportal en een mobiele app voor iOS en Android. De mobiele app wordt gebruikt door de medewerker in het werkveld. De coördinator krijgt toegang tot de webportal en kan de desbetreffende toolboxen en werkplekinspecties aanmaken, uitsturen en monitoren.

Met Veilig Vakwerk bewaar je, dankzij de webportal, alle informatie automatisch veilig in een digitaal archief. Geen papieren die over de bureau’s heen worden geslingerd. Geen overzicht dat wordt verloren. Geen administratieve rompslomp en langdurende fysieke overdrachtsmomenten. Dankzij de mobiele app hebben gebruikers de juiste veiligheidsinformatie altijd tot hun beschikking en kunnen ze direct veilig en gezond aan de slag. 

Veilig Vakwerk maakt het verschil door slim gebruik te maken van visuele middelen zoals afbeeldingen en korte video’s, zodat belangrijke veiligheidsonderwerpen nog eenvoudiger te begrijpen zijn. Door het afronden van de bijbehorende zelftest tijdens de toolboxmeeting creëer je meer interactie met medewerkers door bespreking van de resultaten en wordt dit gezien als bewijs van deelname. Deze gegevens worden opgenomen in Veilig Vakwerk rapportages die voldoen aan de VCA 2017/6.0 richtlijnen, hoofdstuk 4 VGM-bewustzijn, onderdeel 4.1.

Maand gratis proefperiode 

 Bouw samen aan een veilige werkomgeving. Start direct met Veilig Vakwerk, of probeer eerst een maand gratis. Het is geheel vrijblijvend en je beschikt direct over alle functionaliteiten voor digitale toolboxen en werkplekinspecties in combinatie met de Veilig Vakwerk portal en mobiele app.

Ga naar de website van Veilig Vakwerk