BouwBeurs Awards 2023

De BouwBeurs Awards zijn in het leven geroepen door de organisatie van BouwBeurs om meer aandacht te vragen voor de innovaties in de branche. Iedere exposant maakt kans een van de drie awards in de wacht te slepen.

De winnaars worden tijdens BouwBeurs 2023 bekendgemaakt.

De Categorieën

Circulariteit

Producten, diensten en concepten die bijdragen aan het circulair krijgen van de bouw en het stimuleren van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. De inzendingen zorgen voor een betere planeet, beantwoorden aan de vraag naar duurzame en verantwoorde oplossingen in nieuwbouw én renovatie, en bieden de traditionele kolom handvatten om te innoveren, te veranderen en toekomstbestendig te blijven.

Slim & Efficiënt

Technologieën waarmee slimmer en efficiënter kan worden gebouwd dan met de traditionele bouwmethodieken. Door digitalisering en/of industrialisering kan er meer tijd en dus ook geld worden bespaard, waardoor een bouwtraject sneller en soepeler kan verlopen. Bovendien is bij een aantal slimme technologieën ook minder mankracht nodig. Hiermee draagt het ook bij aan het oplossen van andere uitdagingen zoals het personeelstekort.

Vakmensen zaken

Deze categorie is het terrein van de werkvloer. Het domein van de mens die het moet maken. Producten, diensten of concepten die het werk verlichten, eenvoudiger maken, of het voor de vakmens aantrekkelijk maken. Een praktisch ingestelde categorie, waarin het welzijn en welbevinden van de vakman voorop staat. Denk aan gereedschappen, vakmethoden; slimme oplossingen waar de mensen op de werkvloer, die we zo keihard nodig hebben, de handjes voor elkaar krijgen.

De jury

Marjet Rutten
Klimaatburgemeester Vijfheerenlanden

Martijn Carlier
Manager Aanjagen Digitalisering digiGO BimLoket

Dennis Kosten
Directeur bij VLOK

Margo Caspers
Specialist ergonomie/ fysieke belasting bij Volandis

Teun Schröder
Redactiechef en redacteur circulaire economie bij Change Inc.