Bouw en Installatie Hub 22 mei 2023

‘Zonaal ventileren is de toekomst van ventilatie’

Frisse lucht op het juiste moment, in de juiste ruimte. Dat is waar zonale ventilatie voor staat. Het levert volgens leverancier DUCO fantastische resultaten op vlak van comfort en energiezuinigheid. DUCO gaat er dan ook vol voor.

Binnen het concept van zonale ventilatie beschouwt DUCO de woning niet als één geheel, maar als een verzameling van zones. De energie-efficiëntie en comfortverbetering van de standaard vraagsturing wordt naar een hoger niveau getild door de ventilatie ook enkel toe te passen waar nodig. Zonaal ventileren is dan ook een logische evolutie van vraaggestuurd ventileren.

Zonale ventilatie

Die energie-efficiëntie en comfortverbetering zijn volgens DUCO dan ook het sterkste argument voor zonale ventilatie. De gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben uitgewezen hoe belangrijk het is om een comfortabele en gezonde woning te hebben. 

De zonale ventilatiesystemen van DUCO ventileren enkel waar dat nodig is, waardoor ze minstens 30% minder geluid produceren. Een niet te onderschatten voordeel in deze tijden van energietransitie, waar installatiegeluid een almaar groter deel van het gesprek uitmaakt.

Daarnaast besparen ze tot 40% in energieverbruik ten opzichte van traditionele ventilatiesystemen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de rekening.

Collectieve oplossing

DUCO beschikt over verschillende producten die onder de waaier van zonale ventilatie vallen. ‘Wij maken hierin geen onderscheid tussen C- en D-systemen. We beperken ons ook niet tot residentiële woningbouw. Voor projectbouw bieden we ook een collectieve oplossing die zonaal ventileren ondersteunt. Kortom, voor elke situatie is er een zonaal ventileren oplossing.’

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie