Bouw en Installatie Hub 7 februari 2024

Warmtepomp en cv-ketel in één

Voor Remeha is de VSK al meteen op de openingsdag extra feestelijk begonnen, vanwege de toekenning van de VSK publieksprijs. Is het een warmtepomp? Of is het een cv-ketel? Welnee, de Elga Ace All-in-one is allebei tegelijk! Nog maar net geïntroduceerd en nu al door jou op de VSK in de Jaarbeurs in het echt te bewonderen en aan te raken.

De Elga Ace All-in-one van Remeha is een combinatie van het binnendeel van een hybride warmtepomp en dat van een cv-ketel in één toestel. Daarmee is het een mooie aanvulling op de bestaande split-unit en monoblock uitvoeringen van de Elga Ace die we al langer kennen. De Elga Ace All-in-one is specifiek ontworpen met het oog op de regelgeving die vanaf 2026 ingaat, waarbij bij vervanging van de cv-ketel minimaal een hybride warmtepompsysteem geïnstalleerd moet worden.

Eén op één vervangen

Deze combinatie is dus specifiek bedoeld voor de vervangingsmarkt bij bestaande woningen met gasaansluiting. Extra handig is dan ook dat het geheel daarmee zeer ruimtebesparend is. Want in plaats van dat je voldoende vrije ruimte nodig hebt om twee (losse) toestellen naast elkaar te plaatsen, zitten ze in de Elga Ace All-in-one gebroederlijk voor elkaar. Slim bedacht, want daardoor is slechts een minimum aan installatieruimte nodig.

De inbouwhoogte is hetzelfde als bij een gewone cv-ketel, waardoor hij vaak ook nog eens op precies dezelfde plek geplaatst kan worden van de oude te vervangen cv-ketel. Het is alsof jouw klant gelijktijdig een Tzerra Ace-Matic cv-ketel en een Elga Ace warmtepomp in huis haalt, maar dan efficiënt gecombineerd in één behuizing. Ondanks de aanduiding ‘all-in-one’ gaat het wel natuurlijk om een split-unit warmtepomp, er moet dus nog ergens een buitenunit geplaatst worden.

Kortere installatietijd

Wat betekent dit concreet voor jou als installateur? De levering bestaat uit een frame waarop de warmtepomp al zit voorgemonteerd. Dit bevestig je eerst aan de wand en vervolgens kun je de benodigde aansluitingen en koppelingen alvast voorbereiden. Daarna plaats je het ketelgedeelte erop en sluit dit met knelkoppelingen aan. Daarmee is het geheel compleet. O ja, een magneetfilter wordt meteen ook meegeleverd. De aansluitpunten voor koudemiddelen bevinden zich trouwens aan de bovenzijde van het toestel zodat deze goed toegankelijk zijn.

Omdat warmtepomp en cv-ketel naadloos geïntegreerd zijn, werken ze gegarandeerd optimaal samen en het betekent ook dat de installatie eenvoudiger is, de installatietijd flink korter wordt, er minder fout kan gaan tijdens installatie en inbedrijfstelling en er is minder installatiemateriaal nodig. Remeha geeft aan dat de installatietijd met wel 25 tot 30 procent gereduceerd wordt.

Beheer op afstand

Dankzij de integratie bestuur je het toestel als installateur via één en hetzelfde scherm, waarop je meteen ook alle systeeminformatie ziet. Een IoT-gateway zit al ingebouwd, waardoor je via de Smart Start App alle stappen kunt doorlopen om de Elge Ace All-in-one in bedrijf te stellen. Verder is beheer op afstand mogelijk via Remeha Connect, terwijl jouw klanten de Remeha Home App kunnen gebruiken voor de bediening.

De Remeha Elge Ace All-in-one komt beschikbaar in uitvoeringen van 4, 6 en 8 kW. Voor de ketel met een modulatiebereik van 1 op 10 valt te kiezen uit een uitvoering van 24 tot 28 kW (CW4) of 30 tot 35 kW (CW5). Naar verwachting verschijnt de Elge Ace All-in-one al in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie