Bouw en Installatie Hub 16 november 2023

Gedimde versie noodverlichting voor donkere ruimtes

Omdat er vaak geklaagd wordt over dat noodverlichting in een bioscoop, theater of restaurant hinderlijk veel licht geeft ontwikkelde Famostar speciaal hiervoor een gedimde versie van de noodverlichting.

Noodverlichting is de verzamelnaam voor diverse verlichtings- en aanduidingsarmaturen. De vluchtrouteaanduiding brandt altijd en kan daarmee een aanwezige factor zijn. De wetgever stelt eisen aan de minimale helderheid van de aanduidingsarmaturen die in de praktijk altijd fors wordt overschreden door fabrikanten. En in de meeste gevallen is dat alleen maar goed. Famostar luistert naar zijn klanten en ontwikkelt en verbetert vanuit die gesprekken de armaturen.

D-Sign Cinema dim

De D-Sign is de armatuur die bij uitstekheeft de fabrikant een extra gedimde variant gemaakt. Dit zwarte armatuur voldoet aan alle wettelijke eisen, maar heeft absoluut géén strooilicht en een minimale luminantie. Hierdoor is dit armatuur geschikt voor omgevingen waar de helderheid van het pictogram als storend kan worden ervaren.

Geïntegreerde vluchtwegverlichting

Er zijn ook varianten met geïntegreerde vluchtwegverlichting om installatie- en aanschafkosten te drukken en zijn ze voorzien van FlashAlert, een flitsfunctie die extra de aandacht trekt bij spanningsuitval. SmartScan varianten maken ook onderdeel uit van het uitgebreide leveringspakket en net als alle andere armaturen garandeert Famostar deze ook 10 jaar, met een accugarantie van 8 jaar.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie