Bouw en Installatie Hub 6 februari 2024

Balansventilatie die altijd past

De VSK-award in de categorie Gezond & Comfort ging naar Orcon, met hun nieuwe compacte balansventilatietoestel, de HRC OptiAir. De jury legde de nadruk op gezonde lucht en gaf extra punten voor Nederlands fabricaat. 

‘Er wordt altijd goed nagedacht over de warmtepomp en de airco, maar ventilatie wordt nog wel eens vergeten’, zegt Johan Verwoert van Groupe Atlantic Nederland, waar Orcon onderdeel van is. ‘Dat is onterecht omdat het heel belangrijk is voor een gezond binnenklimaat.’

Compact en flexibel

Maar in veel appartementen en renovatieprojecten is er maar heel beperkt de ruimte voor balansventilatie, vertelt hij. ‘Deze installatie is lekker flexibel en compact. Hij kan aan het plafond, op de vloer, aan de wand, horizontaal of verticaal, wat je maar wil. Tegelijk zit hij vol met sensoren.’ 

Woningen die nu niet geventileerd worden of slechts basisventilatie hebben, kunnen met de OptiAir dus ook de stap maken naar vraaggestuurde ventilatie met WTW. Aan een gebrek aan ruimte zal het in ieder geval niet liggen. 

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie