Jouw kennis bijspijkeren

6 - 10 februari 2023 | Jaarbeurs | Utrecht

Activiteiten

BouwBeurs 2023 had een breed contentprogramma en een ruim aanbod aan slimme en duurzame oplossingen. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die te beleven waren tijdens BouwBeurs 2023. Kom regelmatig terug voor een update over de activiteiten voor de volgende editie.

BouwBeurs Nieuwscafé

Het BouwBeurs Nieuws Café (powered by aannemervak.nl) stond in het teken van actuele en interessante onderwerpen die de bouw raken. Ondernemers, fabrikanten en captains of industry werden heel de week geïnterviewd. Gastheer was Frans Reichardt. Het BouwBeurs Nieuws Café was te vinden in de doorloop tussen hal 7 en hal 8.

Programma en Live stream

Glasplein

Op het Glasplein, in samenwerking met de Vakgroep GLAS van Koninklijke Bouwend Nederland, vond je alle innovaties en ontwikkelingen die op het gebied van glas denkbaar zijn. Op 9 februari werd de Glas Award 2023 uitgereikt aan het project dat vlakglas het beste heeft toegepast in het interieur en/of exterieur van een gebouw.

Meer over het Glasplein

Houtpaviljoen

Het Houtpaviljoen is een initiatief van bedrijven en organisaties uit het brede houtvak in
zowel Nederland als buitenland. Stuk voor stuk ondernemers die hout een warm hart toedragen. Hout is immers een betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal van hoge kwaliteit.

Meer over het Houtpaviljoen

Loopbaanplein

Aanvullende scholing, de beste opleiders, detacheerders en uitzendbureaus in de bouw. Dit was allemaal te vinden op het BouwBeurs Loopbaanplein.

Naar het Loopbaanplein

Wonderwoods bezoeken

‘Wonderwoods, een icoon voor de stad Utrecht en een wereldwijde inspiratiebron voor een nieuwe balans tussen natuur en het leven in de stad’, zo wil Wonderwoods bekend staan.

Meer informatie en aanmelden

Tegelplein

Op het BouwBeurs Tegelplein vond je de laatste informatie en toepassingen van belang voor de tegelzetter. Vooraanstaande bedrijven gaven voorlichting en er waren continu product- en projectpresentaties.

Naar het Tegelplein

VLOK Kennisplein

Nieuw op de BouwBeurs: het VLOK Kennis Plein voor Vakmensen. De naam zegt het al: een plein waar bezoekers van de Bouwbeurs kennis konden vergaren over verzekeringen, materialen, werk, etc.

Naar het VLOK Kennisplein

Tech Forum

In het Tech Forum maakte je kennis met de toekomst. In dit theater stond digitalisering, techniek en industrialisering centraal. Vakspecialisten en experts praatten je bij over de meest duurzame en innovatieve systemen en technieken.

Bekijk programma

Cirkel Theater

Alles weten over circulair ontwerpen en bouwen? Bezoek het Cirkel Theater tijdens BouwBeurs 2023 waar verschillende sprekers je over de ontwikkelingen vertellen binnen dit actuele thema, zoals Natuurinclusief bouwen, circulair slopen en een spoedcursus houtbouw.

Bekijk programma

Natuurinclusief Bouwen

Nieuw dit jaar op BouwBeurs 2023 was het Natuurinclusief bouwen paviljoen. Natuurinclusief bouwen is een duurzame manier van bouwen waar lokale biodiversiteit en natuurwaarden centraal staan

Naar het paviljoen

Start-Up straat

In de BouwBeurs Start-Up straat maakte je kennis met bedrijven die de stap naar zelfstandigheid hebben gezet. Omdat er een nieuw briljant idee ontstond, een prachtige innovatie de kop op stak of gewoon omdat het tijd was om je eigen ding te doen.

Naar de Start-Up straat

BouwBeurs 2023 Awards

De vakjury van de BouwBeurs Awards 2023 heeft 9 innovaties genomineerd in 3 categorieën. De prijzen werden tijdens de opening van de BouwBeurs uitgereikt.

Bekijk hier de winnaars!

Veiligheidsplein

Veilig werken is nummer 1. Op het Veiligheidsplein vond je een aantal marktpartijen die je informeerden over hun producten en diensten. Opleiders en leveranciers die jou helpen jouw werk nóg veiliger te maken.

Naar het Veiligheidsplein

Harvesting Demo’s

Op 9 februari vond je een harvester die in de bosbouw wordt gebruikt op het buitenterrein naast het BouwBeurs café. Die dag werden verschillende demo’s gegeven.

Meer over de demo's

Influencers op BouwBeurs

BouwBeurs ging de samenwerking aan met bekende bouw-influencers die op social media filmpjes plaatsten. Grappen uithalen bij collega’s, leuke bouwtips of reviews over gereedschappen. Je kon ze allemaal ontmoeten op de beursvloer!

Naar de influencers

BouwBeurs Ladies Lunch!

BouwBeurs presenteerde met trots de eerste BouwBeurs Ladies Lunch. Op 8 februari kwamen vrouwen uit het bouwvak samen in het BouwBeurs Café. Onder het genot van een lunch deelden ze hun kennis en ervaringen. Een middag die geheel in het teken stond van de bouwvrouw.
Even niet ‘one of the guys’, maar dames onder elkaar!

Lees hier alles over de Ladies Lunch

Studentendagen

Maandag 6 en dinsdag 7 februari waren de BouwBeurs Studentendagen. Je kon deze dagen als aankomend talent kennis maken met alles wat de bouw zo geweldig maakt. Want samen bouwen aan jouw toekomst.

Er waren 2 verschillende routes beschikbaar met bijbehorende opdrachtformulieren. En had jij de meeste antwoorden goed? Dan maakte je kans op een leuke goodie!

WP Innovatieroute 2023

Tijdens BouwBeurs 2023 organiseerde Vakblad Warmtepompen dagelijks de WP Innovatieroute. De rondleiding bestond uit vijf presentaties (ca 20 minuten per standhouder), gegeven door experts die je alles vertelden over de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie.

Website Vakblad Warmtepompen

BouwBeurs Café

Jee beursdag maakte je extra gezellig met een drankje, goede muziek en een lekkere hap eten in het BouwBeurs Café! Iedere dag hebben we genoten van verschillende optredens, verzorgd door RadioNL. Wil je weten van wie deze leuke optredens waren?

Bekijk het programma

Diverse routes

Tijdens BouwBeurs 2023 kon je diverse routes over de beursvloer volgen. Zo miste jij geen belangrijke ontwikkelingen bij het volgen van de innovatieroute en kwam je alles over duurzaamheid te weten via de duurzaamheidsroute.

Meer over de routes