3 februari 2025 | Jaarbeurs Utrecht

BouwBeurs Awards 2025

Wat zijn dé innovaties en vernieuwingen in de bouwwereld?

De BouwBeurs Awards laten je zien waar elke bouwspecialist het komend jaar niet omheen kan. De verkiezing is in het leven geroepen door de organisatie van BouwBeurs om tijdens beurs meer aandacht te vragen voor de innovaties in de branche.

Jury Kick-off

De jury van de BouwBeurs Awards 2025 is bij elkaar gekomen om de spelregels af te spreken en categorieën vast te leggen. Dit gebeurde gisteren in het Beatrixgebouw, onder leiding van beursmanager Joyce van de Hoef (links).

Iedere exposant van BouwBeurs 2025 kan straks innovaties aanmelden en meedingen naar de prijzen in de categorieën Milieu-impact, Slim & Efficiënt en Tools & Vakmensen.

Tegen het einde van het jaar kan je je aanmelden via deze pagina. Heb je de mooiste innovaties in jouw aanbod, wil je meedoen voor de prijzen, maar je bent nog geen exposant?

Download de brochure

Categorieën

Milieu-impact

Producten, diensten en concepten die op korte termijn bijdragen aan het circulair maken van de bouw en het stimuleren van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. De inzendingen zorgen voor een betere planeet, beantwoorden de vraag naar duurzame en verantwoorde oplossingen in nieuwbouw én renovatie. Zij bieden de traditionele kolom handvatten om te innoveren, te veranderen en toekomstbestendig te blijven.

Slim & Efficiënt

Technologieën waarmee slimmer en efficiënter kan worden gebouwd dan met de traditionele bouwmethodieken. Door digitalisering en/of industrialisering kan er meer tijd en dus ook geld worden bespaard, waardoor een bouwtraject sneller en soepeler kan verlopen. Bovendien is bij een aantal slimme technologieën ook minder mankracht nodig. Hiermee draagt het ook bij aan het oplossen van andere uitdagingen zoals het personeelstekort.

Tools & Vakmensen

Deze categorie is het terrein van de werkvloer. Het domein van de mens die het moet maken. Producten, diensten of concepten die het werk verlichten, eenvoudiger maken, of het voor de vakmens aantrekkelijk maken. Een praktisch ingestelde categorie, waarin het welzijn en welbevinden van de vakman voorop staat. Denk aan gereedschappen en vak methoden. Slimme oplossingen waar de mensen op de werkvloer, die we zo keihard nodig hebben, voordeel bij hebben.

Juryleden