Sloopaannemers en architecten in gesprek

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

Op woensdag 8 februari om 11.00 uur gaan architecten en sloopaannemers met elkaar in gesprek in het Trefpunt Circulair Slopen op de stand van VERAS. Tijdens deze informele samenkomst wordt er gesproken over circulair ontwerpen en bouwen.

Leren van elkaar

Hoe kunnen architecten en sloopaannemers goed samenwerken in een circulaire bouweconomie? Wat kunnen ze van elkaar leren? Hoe kun je in het ontwerp van een gebouw al optimaal rekening houden met de demontage/sloop aan het einde van de levensduur van het gebouw? Hoe kun je dan bij de sloop van het gebouw zoveel mogelijk materialen behouden en hergebruiken in nieuwe gebouwen? Welke circulaire bouwmaterialen kunnen architecten meenemen in nieuwe ontwerpen?

Ook zullen voorbeeldprojecten worden besproken. Er staan drie koplopers (leden van VERAS) op het gebied van circulariteit in de stand van VERAS, die heel graag vertellen over hun circulaire sloopprojecten en samenwerkingen met architecten.

Van lineair naar circulair

Kortom de overgang van een lineaire bouweconomie (waar de architect aan het begin staat en de sloopaannemer aan het eind) naar een circulaire bouweconomie (waarin de architecten en de sloopaannemers samen de cirkel rond maken) vraagt om samenwerking en de wil om van elkaar te leren. Tijdens dit gesprek willen we daar weer een mooie stap in zetten.

Wil jij als architect meepraten over dit onderwerp? Kom dan op 8 februari om 11 uur naar de stand (B063) van VERAS in hal 8.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.sloopaannemers.nl%2F|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fin%2Fsloopaannemers%2F|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen