Modern kantoorgebouw voorzien van strakke beweegbare lamellen

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

Alfa Accountants en Adviseurs is een financiële dienstverlener met focus op het ondersteunen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. In Nederland zijn ruim 30 vestigingen waarvan 1 in Raamsdonkveer, gehuisvest in een modern, strak ontworpen kantoorgebouw, waar op de bovenste verdieping problemen waren met de zonwering door de raampartijen aan 3 zijden.

Nieuw lamellensysteem

In 2019 ging Alfa accounts via Marquart Architecten in gesprek met Sunshield over het ontwerpen, produceren en installeren van een nieuw louver systeem en demontage en afvoer van de bestaande zonwering. Door corona liep het project vertraging op, maar in de herfst van 2021 is de oude zonwering gedemonteerd en gerecycled en kon gestart worden met het ontwerpen van het nieuwe lamellensysteem.

Er werd gekozen voor de 150-E louver, een strakke lamel met een breedte van 150 mm en met een doorkijk tussen twee openstaande lamellen van maar liefst 14 centimeter. Hierdoor kan men op de bovenste verdieping van het kantoor blijven genieten van het panorama.

6 motoren en aluminiumcomponenten

De Sunshield zonwering omvat in feite drie afzonderlijke louver systemen in Raamsdonkveer, één voor elke zijde. De gezamenlijke oppervlakte bedraagt 84 m² en de lamellensystemen worden aangedreven door zes motoren en bedient met drie afstandsbedieningen, ook hier één voor elke zijde. De aluminiumcomponenten zijn gecoat in lichtgrijs, dezelfde kleur als de kunststofonderdelen die de lamel vasthouden en in de gewenste hoek zetten. Deze worden bij Sunshield in-huis gemaakt met een spuitgietmachine van polyamide – nylon.

Vanwege de omvang van het project, is de installatie uitgevoerd door twee montageploegen om een vlotte afronding te garanderen. En het resultaat mag er wezen. Het pand ziet er prachtig uit en de lamellen zijn makkelijk te bedienen.

Sunshield zonwering lamellen

 

Sunshield op BouwBeurs 2023

Deze casus met Alfa Accountants geeft goed weer hoe klant, architect, aannemer en Sunshield samenwerken bij projecten met unieke louvers.

Ben jij benieuwd wat Sunshield voor jouw kantoorpand of project kan betekenen? Bezoek de experts tijdens BouwBeurs in hal 9, stand C006.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.sunshieldglobal.com%2Fnl|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fcompany%2Fsunshield-unique-louvers%2F|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen