Hout-betonschroef voor het vastzetten van betonwapening op hout

frank
23 november 2022
3 min

[vc_row][vc_column][column_text]

Vanwege hun flexibiliteit bij de indeling van ruimtes worden in de industriële en utiliteitsbouw steeds vaker hybride draagconstructies toegepast. Voor de bouw van draagconstructies met beton heeft HECO-Schrauben een speciale hout-betonschroef (de HECO-VB) op de markt gebracht, die voor een vormsluitende, schuifvaste verbinding van hout en beton zorgt.

Hout-betonbevestiging is een bouwmethode, die veel flexibiliteit biedt, omdat de inrichting van een ruimte met behulp van niet-dragende wandelementen in een latere fase gemakkelijk gewijzigd kan worden. Naast het gebruik van prefab-elementen wordt bij de productie van draagconstructies ook vaak de betonmethode toegepast. Daarbij is de fabricage van het stalen wapeningsnet en de verankering daarvan in hout erg tijdrovend. Om dat proces efficiënter te maken heeft HECO de hout-betonschroef (HECO-VB) ontwikkeld. De schroef vergemakkelijkt de bevestiging van het stalen wapeningsnet op hout. Dankzij het speciale ontwerp en het hoge draagvermogen bij een geringe bouwhoogte kan de wapening met de deeldraadschroef stevig op het hout bevestigd worden. Er ontstaat een sterke, schuifvaste mechanische verbinding, die ook buigbewegingen en dwars- en trekkrachten opvangt.

Zonder voorboren

De HECO-VB heeft een aantal eigenschappen, die niet alleen de verwerking versnellen, maar die ook op de lange termijn een stevige verbinding garanderen. De schroefdraad in het onderste deel van de hout-betonschroef zorgt ervoor dat zelfs zonder voorboren een gering indraaimoment nodig is. Dat geldt ook voor knoesten. De geïntegreerde kraag in het midden van schroef vormt de begrenzing voor de gewenste insteldiepte en vereenvoudigt bovendien de positionering van het stalen gaas. Met de schroeven gaat de montage veel sneller dan met de ijzerklemmen die daarvoor normaal gebruikt worden. Door twee schroeven schuin te plaatsen ontstaat er een vast steunpunt op gedefinieerde afstand, dat de krachten veilig opvangt.

Nieuwbouw en renovatie

Behalve in de nieuwbouw is de HECO-VB ook zeer geschikt voor renovaties. Bij renovatiewerkzaamheden aan bestaande bouwconstructies – zoals bijvoorbeeld het stabiliseren van houten plafonds – biedt de geringe bouwhoogte meer bescherming, een kortere bouwtijd en dus kostenbesparing. 

Speciale kop

De HECO-VB is leverbaar met een diameter van 7,5 mm en in lengtes van 155 of 220 mm. De speciale kop met TORX-E8 zeskant zorgt voor een goede geleiding en optimale krachtoverdracht tijdens het kruislings schuin inschroeven. Als totaalaanbieder biedt HECO natuurlijk ook de mogelijkheid het bijpassende montageapparaat te huren – inclusief de bijbehorende bits. Daarnaast biedt HECO-Schrauben haar klanten meethulpmiddelen en deskundig advies voor de toepassing van de schroeven.’’

[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.heco-schrauben.nl%2F|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fcompany%2Fheco-schrauben-gmbh-%26-co-kg%2Fposts%2F%3FfeedView%3Dall|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fapp.swapcard.com%2Fevent%2Fbouwbeurs-2023%2Fexhibitor%2FRXhoaWJpdG9yXzEwNDgxNjY%3D|title:Maak%20kennis%20met%20Heco-Schrauben%20tijdens%20BouwBeurs%202023|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

frank

Gerelateerde artikelen