Energiecrisis & Hittestress centraal tijdens webinar DUCO

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

De energiecrisis treft steeds meer huishoudens. De kosten exploderen en gezinnen zoeken naar oplossingen om hun energieverbruik onder controle te houden. Op woensdag 30 november legt DUCO daarom tijdens het webinar Energiecrisis & Hittestress uit hoe hun ventilatie-en zonweringsoplossingen bijdragen tot een comfortabel binnenklimaat op een energiezuinige manier. Adviseur Haico Van Nunen van Bouwhulpgroep schuift mee aan tafel.

Met de aanhoudende energiecrisis zoeken we allerlei wegen om onze energierekening voor een gezond wooncomfort zo laag mogelijk te houden. Veel mensen denken niet aan ventilatie wanneer ze denken aan energiebesparende maatregelen, hoewel ventilatie weldegelijk een belangrijke bijdrage kan leveren aan de besparing op energiekosten. Ventilatie zorgt namelijk voor schone en droge lucht in de woning, waardoor de woning sneller verwarmd kan worden. Aan het woord is Richard Geraerts, verkoopleider bij DUCO: “Droge lucht wordt namelijk sneller verwarmd dan vochtige lucht. Zeker in de winter ontstaat er een hoge luchtvochtigheid in huis omdat we de ramen dichthouden. Hoge luchtvochtigheid ontstaat door koken en douchen, maar ook door simpelweg ademen en bewegen. Naast dat de hoge luchtvochtigheid zorgt voor schimmel in de woning, zorgt het er ook voor dat je woning meer energie moet verbruiken om lucht op te warmen. Als de verwarming aanstaat kan er ook juist een te lage luchtvochtigheid ontstaan in je huis, wat niet goed is voor de gezondheid.”

Passieve koeling in de strijd tegen hittestress

Doekzonwering of architecturale zonwering maken deel uit van de isolatie van je woning. Ze zijn doeltreffende oplossingen die levenslang meegaan met een lage energiefactuur voor koeling, verwarming en verlichting. We lichten de belangrijkste zaken toe tijdens het webinar. Uit onderzoek van Groene Huisvesters (een samenwerking tussen corporaties, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, VNG, de Woonbond en Aedes) blijkt dat hitte voor de helft van de huurders een thema is. En bijna twee derde van de woningcorporaties heeft van huurders klachten ontvangen over hittestress. Deze klachten leiden nog niet tot een structurele hitteaanpak door woningcorporaties. Ook corporaties hebben dus grote behoefte aan meer kennis. En die kennis proberen we 30 november dus mee te geven.

Ramen open of dicht deze winter?

Het wordt een moeilijke keuze tussen ventileren of energie besparen. Zal er deze winter nog volop geventileerd worden om het risico op coronabesmettingen te verkleinen? Het wordt de volgende maanden een zwaar dilemma voor gezinnen en bedrijven. In vergelijking met vorig jaar zijn de energieprijzen enorm gestegen. Al zal ventilatie niet altijd doorwegen op de energierekening, tenminste als de ruimte is uitgerust met moderne energiezuinige systemen. Bij de nieuwe systemen geeft de lucht die naar buiten gaat warmte af aan de lucht die naar binnen gaat. De thermische energie wordt voor een groot deel gerecupereerd.

Timing & inschrijven

Het webinar vindt online plaats op woensdag 30 november van 10u00 tot 11u15. 

[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.duco.eu%2Fnl%2F|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fcompany%2Fducoventilationandsuncontrol%2F|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fapp.swapcard.com%2Fevent%2Fbouwbeurs-2023%2Fexhibitor%2FRXhoaWJpdG9yXzEwNDgxMjg%3D|title:Maak%20kennis%20met%20DUCO%20tijdens%20BouwBeurs%202023|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen