Calculatiesoftware voor de houtschroeven van HECO

Deel

Gekopieerd

[vc_row][vc_column][column_text]

De Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben heeft het complete programma HECO-TOPIX-plus houtschroeven in de houtbouw-modules van de calculatiesoftware HCS 4.0 opgenomen. Architecten, constructeurs en aannemers kunnen daarmee alle mogelijke schroefverbindingen in houtconstructies berekenen.

De calculatiesoftware van HECO beschikt over alle data, die nodig zijn voor de berekening van houtconstructies met de HECO-TOPIX-plus houtschroeven conform ETA-19/0553. De software geeft niet alleen inzicht in de belasting van de constructie, maar ook advies over het meest geschikte type schroef, de afmetingen en benodigde hoeveelheid, zodat de economisch meest voordelige oplossing gekozen kan worden.

De calculatiesoftware van HECO is geschikt voor de berekening van constructies met verschillende houtsoorten, zoals die in de ETA-19/0553 opgenomen zijn: bijvoorbeeld massief hardhout en naaldhout, gelijmd gelamineerd hout, fineerhout en beukenhout. Behalve houtverbindingen kunnen in HCS 4.0 ook hout-staalverbindingen en hout-betonverbindingen met behulp van de MultiMonti TimberConnect schroefankers berekend worden.
De HCS calculatiesoftware van HECO biedt een aantal handige filteropties voor onder meer het type schroef, de schroefdiameter, de schroefkop, de schroefdraad en de staalsoort, zodat gebruikers snel de benodigde informatie voor elke toepassing kunnen vinden. Over elke schroef krijgt de gebruiker gedetailleerde productinformatie met een verwijzing naar de bestaande goedkeuringen

2D en 3D

Om de berekening voor de gebruiker zo efficiënt mogelijk te houden, worden de schroeven altijd maximaal belast. Daardoor zijn minder schroeven nodig en dalen de kosten. Een andere nuttige functie is de simulatie met constante en variabele lasten. Gebaseerd op de actuele normen en regels levert de software betrouwbare berekeningen op voor een professionele montage met schroeven en schroefankers. Het voordeel voor de gebruiker is kosten- en tijdbesparing bij de planning. Het controleren van normtabellen en het invullen van eurocodes is niet meer nodig.

Een andere, handige functie van HCS is de weergave van de constructie in 2D en 3D. De gesimuleerde schets kan alle kanten opgedraaid worden en biedt zo een volledig inzicht in het ontwerp. Bij de uiteindelijke schroefkeuze wordt een lijst van de resultaten en de lastencapaciteit weergegeven. Onder de knop ‘meervoudige dimensionering’ wordt het complete, beschikbare schroevenportfolio met de belastingniveaus van de berekende verbinding weergegeven.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de uitgevoerde calculaties op te slaan, waardoor in principe alle betrokken bouwpartners toegang kunnen krijgen tot het ontwerp en de specificaties.

Gratis downloaden

De calculatiesoftware HCS is beschikbaar in zeven talen – waaronder Nederlands – en kan gratis worden gedownload van de website www.heco-schrauben.nl. Registratie is niet nodig en men hoeft geen gegevens in te voeren om de software te kunnen gebruiken. Na de installatie kunnen updates automatisch uitgevoerd worden. Op de HCS-homepage verschijnen bovendien regelmatig berichten over nieuwe HECO-producten die aan HCS zijn toegevoegd; inclusief links naar de productdetails op de website en de toepassingsvideo’s op YouTube.

HECO op de BouwBeurs

Wil jij graag alles weten over HECO producten en deze nieuwe calculatiesoftware? Uiteraard zijn ze op BouwBeurs 2023 te vinden! Je treft de experts van HECO in hal 12 op stand D066.[/column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][button button=”|title:Website|target:%20_blank|”][button button=”|title:LinkedIn|target:%20_blank|”][button button=”url:https%3A%2F%2Fapp.swapcard.com%2Fevent%2Fbouwbeurs-2023%2Fexhibitor%2FRXhoaWJpdG9yXzEwNDgxNjY%3D|title:Maak%20kennis%20met%20Heco-Schrauben%20tijdens%20BouwBeurs%202023|target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][google_ad][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde artikelen